HU |  DE
Auro logo AURO - természetes festékek, felületkezelö anyagok - olajok, viaszok, lazúrok
Get Adobe Flash player
AURO - természetes festékek, felületkezelö anyagok - olajok, viaszok, lazúrok
AURO - természetes festékek, felületkezelö anyagok - olajok, viaszok, lazúrok
AURO - természetes festékek, felületkezelö anyagok - olajok, viaszok, lazúrok
0 tétel
0 Ft
AURO - természetes festékek, felületkezelö anyagok - olajok, viaszok, lazúrok
 
 
vásárlás  |  szállítás & fizetés  |  adatvédelem  |  árlista  |  katalógus  |  GyIK


Ápolás és tisztítás

 

Az olajozott, viaszolt felület akár örökéletű is lehet: a szakszerűen elkészített bevonat megfelelő ápolás, karbantartás mellett szépségét nagyon sokáig megtartja. De mennyit kell ápolni ehhez? Nem annyit, mint sokan gondolják, akik félnek a viaszolt felületet választani, attól tartva, hogy nem nyújt megfelelő védelmet, gyakran kell felújítani, vagy túl sokat kell ápolni. Ha így lenne, nem választanák óvodák, iskolák, múzeumok, hivatalok, szállodák és éttermek ezt a kezelésmódot.

Egy jól elkészített, megfelelően ápolt viaszolt felület - a lakkozottal ellentétben - soha nem kerül olyan állapotba, hogy csak a nyers fáig való visszacsiszolással lehessen felújítani. Az AURO rendszereinek olyan saját ápoló és tisztítószerei vannak, melyekkel az erősen szennyezett, elhasznált felületeket is kevés munkával tökéletes, újszerű állapotba lehet hozni.

Mindennapi tisztítás
Mivel az olajozott-viaszolt felület selymes fényű és portaszító tisztántartásával eleve kevesebb a gond. A használatból adódó gyengébb szennyeződések langyos vízben megnedvesített, jól kicsavart ruhával eltávolíthatók. A makacsabb szennyeződések eltüntetéséhez különféle természetes ápoló- és tisztítószerek használhatók.

Tisztítás és ápolás egy lépésben
Az AURO ápolószerei egyszerre tüntetik el a szennyeződéseket, és mint egy testápoló, visszatáplálják a kiszáradt felületek elveszett viasztartalmát. Lehetőleg csak saját tisztítószereket használjunk, és semmiképp ne alkalmazzunk zsíroldó hatású háztartási tisztító és súrolószereket!

AURO ápoló és tisztítószerek
Az AURO tisztító- és ápolószerek is természetes alapanyagokból – ecet, citromsav, alkohol, víz, narancshéjolaj, lenolaj, tiszta méhviasz, illóolajok stb. – készülnek. Tökéletesen illeszkednek a fához és természetes felületkezelési rendszereihez.
Az elhasználódástól és szennyezettségtől függően különféle anyagok közül választhatunk a felületek felfrissítéséhez:

AURO Nr. 431 Padlóápoló emulzió – Viaszolt felületek (parketták, fa bútorok, parafa- és cotto padlók) rendszeres ápolására. Vízzel higítható, viasztartalmú emulzió, felmosáshoz és nedves áttörléshez.

AURO Nr. 441 Cirbolyafenyő bútorfényező Viaszolt és politúrozott bútorok rendszeres ápolására alkalmas viasz és alkoholtartalmú politúr. Mivel cirbolyafenyő gyantát tartalmaz, moly és rovarriasztó hatású.

AURO Nr.421-01 Viaszbalzsam intenzív tisztító – lestrapált, elkoszolódott felületek tisztítására, felfrissítésére alkalmas. Könnyen és gyorsan, átcsiszolás nélkül is tökéletesen fel lehet vele újítani az erősen elhasznált, szennyezett padlókat. Ragacsos, rosszul elkészített viaszolt felületek utólagos javítására is alkalmas.

Linóleum, bőr, mázatlan kerámia, rozsdamentes acél és hasonló, nem bevonatos felületek ápolása

AURO Nr. 411 Növényszappan - univerzális tisztítószer gyenge, közepes szennyeződések eltávolítására. Viaszt nem tartalmaz, ezért az olajozott, viaszolt felületeket, ne tisztítsunk vele rendszeresen, mert matt, szürkés felületűek lesznek.

Lakkozott és lazúrozott felületek ápolása

AURO Nr. 435 Lakk- és lazúrtisztító - könnyen oldódó, kíméletes, de nagyon jó tisztítóhatású koncentrátum. Meleg vízben oldva, nedves törlőkendővel felhordva használható.

TIPP: Fa felületek sérüléseinek javítása. Ne hagyjunk folyadékot hosszabb ideig állni a viaszolt felületen. Ha a folyadék hosszabb ideig nem tud elpárologni -például egy virágcserép vagy pohár alatt - nyomot hagy. A bútoron felejtett nedves törlőkendő, szivacs is felhúzza a fa szálait, amitől a felület érdes lesz. Ha ez történik, a felületet finoman át kell csiszolni (P240) és ápolószerrel vagy viasszal kezelni.

Vasalós trükk: Az esetleges durva benyomódások, karcolások, sérülések a felületből vizes ruhán keresztül forró vasalóval kigő-zölhetők. A sérült részt ezután P240-es finomságú csiszolópapírral át kell csiszolni és a javítás helyét viasszal átkenni. Így a sérülés akár házilag is nyomtalanul javítható.

TIPP: makacs szennyeződések eltávolítása. Ahol az ápolószer önmagában nem segít, finom (P240-es) csiszoló-papírra vagy vliesre öntött ápolószerrel nedves csiszolást vethetünk be. Ehhez akár bevizezett konyhai mosogatószivacs dörzsi oldalát is használhatjuk.

 

AURO - természetes festékek, felületkezelö anyagok - olajok, viaszok, lazúrok
GYORSRENDELÉS
Nr.
db
AURO - természetes festékek, felületkezelö anyagok - olajok, viaszok, lazúrok
AURO - természetes festékek, felületkezelö anyagok - olajok, viaszok, lazúrok
auro-info:
99/505 992
30/39 69 439
skype: auro-info
AURO - természetes festékek, felületkezelö anyagok - olajok, viaszok, lazúrok
természetes festékek
AURO cégfilozófia
olajozás, viaszolás
AURO cikkek
AURO összetétel
sixay furniture
referenciáink
forgalmazók
kontakt, kapcsolat
árlisták
FA kezelése beltérben
bútorok, ajtók kezelése
padlók, lépcsők kezelése
lambériák, famennyezetek
konyhák, vizes helyiségek
gyerekbútorok, játékok
felújítás, restaurálás
FA kezelése kültérben
kertibútor és teraszolaj
bel- és kültéri lazúrok
svédvörös fahomlokzat festék
FA felületek ápolás, tisztítás
lélegző FALFESTÉKEK
természetes gyanta diszperzió
profi mészfesték
fotokatalitikus légtisztító falfesték
mész-agyagkrém falfesték
PENÉSZeltávolító, penészgátló
Bőr, linóleum kezelés, ápolás
KŐ, tégla, cotto, klinkerolaj
FÉM festése, radiátorzománc
TERMÉKVÁLASZTÁS
OLAJOK, olajozás
VIASZOK, viaszolás
Lúgok, szappanok
Festékek, lakkok
AURO tisztítószerek
AWALAN mosás, tisztítás
JOBECK favédőszer
ecsetek, csiszolóanyagok
SZíNEK, színminták
falfesték színminták
lazúr színminták
teraszolaj színminták
színes olajok
HASZNÁLAT
olajozás, viaszolás
padlók kezelése
falfestékek használata
ápolás, tisztítás
használat - FILMEK